Vier nieuwe verdachten gearresteerd in onderzoek bedreiging fruitbedrijf

De politie heeft dinsdagochtend vier verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een aanslag in de langdurige afpersingszaak rond fruitbedrijf De Groot in Hedel. Het zijn vier mannen uit Rotterdam. De politie zegt dat ze onlangs in beeld zijn gekomen. De nieuwe aanhoudingen hebben te maken met een zaak in mei vorig jaar. Daar leek eerst sprake te zijn geweest van vernieling van de ruit van een woning in Kerkdriel. Uit politieonderzoek is nu gebleken dat het de opzet was om een ruit in te gooien en met zwaar vuurwerk of een explosief veel schade aan te richten.

26 personen

De mannen zitten in beperkingen en zullen vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Volgens de politie is het aantal verdachten in de zaak inmiddels 26 personen. Deze week start een nieuwe reeks zittingen bij de rechtbank in Arnhem. Daarin worden zaken behandeld die in 2020 hebben gespeeld.

Juni

Sinds juni vorig jaar hebben zich geen incidenten meer voorgedaan rond deze zaak. Medewerkers van De Groot Fresh Group worden sinds mei 2019 bedreigd.

Zie ook de minidocumentaire van Omroep Gelderland over de zaak: