Vier verdachten Rotterdamse moord in beeld

De politie toonde dinsdag in Opsporing Verzocht opnieuw beelden van een van de vier verdachten van betrokkenheid bij het doodschieten van Mohammed Ghoumati (35) in de vroege ochtend van 13 juli aan de Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk.

Amsterdam

De politie werkt nog steeds met 20 rechercheurs aan het onderzoek. Inmiddels zijn drie van de vier verdachten herkend. De politie is nu nog op zoek naar de identiteit van de vierde verdachte. Naar alle vier de mannen wordt nog gezocht. De politie denkt dat de groep mannen uit de regio Amsterdam komt en van Noord-Afrikaanse afkomst zijn.

Appartement

Mohammed Ghoumati ontmoette een paar jaar geleden in zijn geboorteland Marokko een Nederlandse vrouw met wie hij trouwde. Mohammed verhuisde naar Nederland en trok in bij zijn vrouw in Rotterdam. Hij vond een baan bij een bakkerij. Na twee jaar zijn de twee uit elkaar gegaan. Sindsdien woonde Mohammed in het appartement van een kennis aan de Crooswijkseweg, samen met een aantal huisgenoten.

03.00

Op dinsdag 12 juli 2016 heeft Mohammed samen met een huisgenoot gewinkeld in het centrum van Rotterdam. Aan het begin van de avond zijn de twee terug in het appartement. Later die avond ging Mohammed naar zijn werk in een bakkerij in Rotterdam-Zuid. Hij hoefde maar een paar uur te werken. Tegen 22.30 was hij weer thuis, samen met zijn baas en tevens huisgenoot. Ook de drie andere huisgenoten zijn thuis. Het gezelschap blijft nog een paar uur wakker en gingen rond 03.00 naar bed.

Balkon

Op camerabeelden is te zien dat rond dat tijdstip vier jonge mannen langs de flat van Mohammed aan de Crooswijkseweg liepen en een van hen naar het appartement wijst. Kort daarna zijn de vier het trapportaal van het appartementencomplex binnengegaan, naar het appartement waar Mohammed en zijn huisgenoten op dat moment lagen te slapen. Waarschijnlijk is één van de vier via het raam in het trapportaal op het balkon geklommen en heeft de andere drie binnengelaten.

Volgens de politie is het onduidelijk wat er daarna in het appartement precies is gebeurd. Er is geschoten en Mohammed is de enige die daarbij is geraakt. De hulpdiensten kunnen even later niets meer voor hem doen. Hij is rond 03.45 die nacht overleden.

Vlucht

De vier verdachten zijn vanaf de Crooswijkseweg weggerend in de richting van de 1e Crooswijksedwarsstraat. Vanaf daar kunnen ze verschillende kanten op zijn gegaan. Mogelijk hadden ze ergens een auto klaar staan, of hebben ze zich ergens in een pand schuilgehouden. Waarom de vier daders in het appartement waren is nog onbekend, aldus de politie, mogelijk dachten ze dat er geld of drugs in het appartement lagen. De politie vermoedt dat het niet doelgericht om Mohammed ging, maar dat hij de pech heeft gehad dat hij geraakt is. Waarschijnlijk had net zo goed één van zijn huisgenoten slachtoffer kunnen worden.