Vier verdachten vast voor Duitse plofkraken

De politie heeft dinsdag in Nieuwegein en Amsterdam nieuwe verdachten van plofkraken aangehouden. De mannen worden ervan verdacht meerdere plofkraken te hebben gepleegd in Duitsland. Dinsdagochtend waren er huiszoekingen in Amsterdam en Nieuwegein.

Grotere groep

Duitse en Nederlandse Opsporingsdiensten hebben de laatste jaren intensief samengewerkt bij de aanpak van plofkraken, die in Duitsland werden gepleegd door een grotere groep vermoedelijk Nederlandse verdachten.

Knielingen

In de nacht van 26 op 27 maart pleegden meerdere daders vanuit Nederland een plofkraak op een geldautomaat in het Duitse Knielingen (Kahrlsruhe). Na een explosie sloegen de daders op de vlucht in twee auto’s. Een wilde achtervolging richting Nederland volgde. Er werden geen verdachten aangehouden. De Duitse en Nederlandse politie deden samen onderzoek op de plaats van de kraak en naar de verdachten.

Vijf verdachten

Tijdens deze onderzoeken kwamen vijf verdachten in beeld, van wie er vandaag vier zijn aangehouden. Het gaat om verdachten in de leeftijd van 25 tot en met 31 jaar, woonachtig in Amsterdam en Nieuwegein. De Duitse justitie heeft om de overlevering van de verdachten verzocht. Meerdere aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Geld

Bij de huiszoeking in woningen in Amsterdam en Nieuwegein nam de politie geld en waardevolle goederen in beslag, waaronder een Porsche. Het geld en deze goederen kunnen mogelijk in verband worden gebracht met plofkraken, aldus de politie.

De politie zegt dat de groep nu steeds meer in beeld komt.

De laatste berichten:

‘Opnieuw plofkrakers Duitsland aangehouden’

Plofkraak net over Duitse grens

Explosieve groei plofkraken België

Grote schade na plofkraak Leeuwarden

Twee Nederlanders gepakt voor Duitse plofkraak

Nederlandse plofkrakers gepakt in Duitsland