Vierde aanhouding kunstroof Rotterdam

De politie in Roemenië heeft maandag een vierde verdachte aangehouden voor voor betrokkenheid bij de grote kunstroof in Rotterdam. Volgens diverse Roemeense media zou het gaan om om de assistent van de Roemeense modeontwerper Catalin Botezatu. In oktober vorig jaar werden zeven schilderijen met een waarde van enkele miljoenen uit de Kunsthal gestolen. 

Diezelfde Roemeense media hebben eerder gemeld dat Catalin Botezatu twee schilderijen aangeboden had gekregen, maar hij zou geweigerd hebben.

Voor de kunstroof uit de Kunsthal in Rotterdam in oktober vorig jaar zaten sinds vorige week al drie verdachten vast. De verdachten zijn in Roemenië aangehouden, maar er is een samenwerking met de Nederlandse autoriteiten, die al naar Roemenië zijn afgereisd om informatie uit te wisselen.

In het opsporingsonderzoek zijn veel beelden van bewakingscamera’s veiliggesteld en bekeken door het onderzoeksteam. Ook van weken voor de roof en in de omgeving van de Kunsthal. Op die beelden zijn volgens de politie twee van de in Roemenië aangehouden verdachten te zien. 

De zeven uit de Kunsthal gestolen schilderijen behoren tot een privé-collectie. Het gaat om werken van Matisse, Monet, Lucian Freud, Picasso, Gauguin, en Meyer De Haan. Er zijn nog geen schilderijen teruggevonden.

Lees hier alles over de kunstroof.