Vierde arrestatie voor dood grensrechter

De politie heeft donderdagavond een vierde verdachte opgepakt voor de mishandeling van een grensrechter uit Almere. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Amsterdam, die in hetzelfde elftal speelde als de andere drie verdachten (15 en 16 jaar). De jongens worden verdacht van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging.

De grensrechter werd zondag na afloop van de wedstrijd Buitenboys B3 – Nieuw Sloten B1 mishandeld door spelers van Nieuw Sloten uit Amsterdam. Een dag later overleed het slachtoffer in het ziekenhuis.

De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet. Er wordt niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Het programma De Vijfde Dag meldde donderdag dat de vader van een van de jongens die de grensrechter hebben mishandeld, zelf ook grensrechter is. De Vijfde Dag sprak met de vader, die zei dat zijn familie zeer aangeslagen is door de dood van de grensrechter.

Volgens ploeggenoten van de jongens zaten er twee raddraaiers in het team, die vaak agressief zouden zijn. Deze jongens zijn allebei opgepakt. Volgens de teamgenoten had de vader van een van de verdachten zijn zoon niet in de hand.

Lees ook:

Politie: Mishandelde grensrechter overleden

Drie verdachten in grensrechter-zaak

Verdachten grensrechter-zaak langer vast