Slachtoffer Outlaws-schietpartij gezocht

Uit het onderzoek naar de Outlaw-moorden in Maasmechelen van 20 mei jl. is gebleken dat er nog een vierde slachtoffer is beschoten en de schietpartij heeft overleefd, in tegenstelling tot de drie slachtoffers. Deze man is gewond geraakt en heeft zich tot nu toe niet gemeld. De Procureur des Konings in Tongeren en het Federaal Parket hebben vrijdagmiddag een opsporingsbericht uit laten gaan om deze man te vinden. Het gaat om de 51-jarige Giovanni Moscatelli uit As. Deze man moet een belangrijke getuige zijn die zou kunnen vertellen wat er is gebeurd en misschien wie er heeft geschoten. 

Op de foto die is verspreid is op de kleding duidelijk het woord AFFA te zien. AFFA staat voor: Angels Forever Forever Angels. Uit de color op zijn jasje blijkt dat hij full member van het Hells Angels chapter in Genk is.

Wat zijn rol is geweest heeft het parket niet bekend gemaakt. Er is geen sprake van dat hij verdachte is. Het parket schrijft: ‘Hij is een belangrijke persoon die de onderzoekers wensen te spreken.’ Moscatelli zou tijdens de ‘confrontatie’ gewond zijn geraakt, aldus het parket. Hij verplaatst zich overigens normaal gesproken op krukken.

Op dit moment zitten er nog twee Hells Angels vast op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij waarbij drie mannen om het leven zijn gebracht. De Outlaws Fredje Put, Jef Banken en hun vriend Mike Gerekens.

Hier alle berichten over de Outlaws.