Vierde verdachte aangehouden in moordzaak Peter van Dongen

De politie heeft een vierde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de moord op Peter van Dongen uit Breda. Het gaat om een 18-jarige man uit Drunen, laat de politie in een bericht weten.

In beeld

De aangehouden verdachte kwam in de loop van het onderzoek in beeld bij de recherche. Hij wordt verhoord, en zijn woning wordt doorzocht. Dit meldt de politie op woensdagavond.

Neergeschoten

De 68-jarige Peter van Dongen werd op 20 mei 2022 met ernstige verwondingen gevonden in het buitengebied van Helvoirt, naast zijn auto. Hij bleek te zijn neergeschoten. Een kleine week later overleed hij aan zijn verwondingen.

Vrijlating

Eerder werden in de zaak al twee mannen (20 en 24) uit Waalwijk en een man van 37 uit Waspik aangehouden. Zij zitten niet meer vast, maar blijven verdachte in het onderzoek. Het Openbaar Ministerie vroeg zelf eerder om hun vrijlating, omdat het onderzoek nog niet klaar was en het onduidelijk zou zijn wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Om de verdachten perspectief te bieden, moesten ze volgens het OM worden vrijgelaten.

Het onderzoek richtte zich op het motief van de moord en de rol van de verdachten in de zaak.