Vierde verdachte Murcia-moorden

Afgelopen vrijdag is bij Murcia een vierde verdachte vastgezet die betrokken zou zijn bij de moord op volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein. Dat melden Spaanse media. De nieuwe verdachte is Serafín de Alba, de eigenaar van de boomgaard waar de stoffelijke resten van Visser en Severein 26 mei werden aangetroffen.

 

Hulp

De Alba was in mei al als getuige gehoord. Nu wordt hij ervan verdacht informatie te hebben achtergehouden en te hebben geholpen bij het wegmaken van de resten. De Alba zou de hoofdverdachte en opdrachtgever Juan Cuenca hebben gekend, in tegenstelling tot wat hij had verteld. Cuenca heeft eerder gezegd dat De Alba helemaal niets van de misdaad afwist. De andere twee verdachten zijn de Roemenen Constantin Stan en Valentin Ion.

Dochter

Bronnen in het onderzoek vertelden aan de krant Levante dat volgens getuigen Cuenca en De Alba goede vrienden waren die in het weekend vaak samen gingen eten. De dochter van De Alba is een fanatieke volleybalster, voor wie Visser een groot voorbeeld was. Op haar Twitter plaatste ze na de moorden een foto van Visser en haarzelf met de tekst 'zonder woorden'. 

Burgemeester

De burgemeester van het dorpje waar de lichamen waren gevonden speculeerde al vanaf het begin dat er mogelijk mensen uit zijn dorp betrokken waren bij de moorden. Het dorpje ligt op 15 kilometer van de plaats waar de twee waren omgebracht. Visser en Severein zijn waarschijnlijk op 14 mei vermoord in een vakantiewoning ten noordwesten van de stad Murcia. Ze hadden daar vermoedelijk een afspraak over een zakelijk geschil. Hun stoffelijke resten werden 26 mei gevonden in de boomgaard van De Alba ten oosten van Murcia, een dag na de arrestatie van Cuenca.

Diamant, marmer en een dubbele moord

Alle berichten.