Viertal aangehouden voor witwassen van luxe auto’s uit Zweden

De Koninklijke Marechaussee heeft in een onderzoek naar witwassen vier verdachten van 26, 28, 58 en 66 uit Assen en Zweden aangehouden. Ze worden verdacht van het witwassen van luxe auto’s uit Zweden.

Autobedrijf

Het onderzoek startte op 24 oktober op Schiphol, nadat bij een 26-jarige man uit Zweden 22.000 euro in zijn bagage werd aangetroffen. Onderzoek naar de herkomst van dat geld leidde naar een tussenpersoon en autobedrijf in Assen.

Gestolen

In het vervolgonderzoek stuitten rechercheurs op 25 luxe auto’s, die mogelijk verduisterd waren en in Zweden allemaal als gestolen geregistreerd stonden. Bij de doorzoekingen werden drie verdachten aangehouden en dertien auto’s ter waarde van zo’n 700.000 euro in beslag genomen. De overige auto’s waren al verkocht.

Na financiering met een eerste aanbetaling werden de Zweedse voertuigen naar Nederland vervoerd en hier verhandeld. Het team liquide middelen van de Marechaussee doet verder onderzoek naar de verdachten, onder leiding van het Openbaar Ministerie in Noord-Holland.

De 26-jarige man uit Zweden zit in voorlopige hechtenis.