Viervoudige moord lijkt liquidatie

De Brit die woensdag dood is gevonden bij het meer van Annecy, in het oosten van Frankrijk, was bekend bij de Britse inlichtingendiensten. Dat meldt de Britse krant The Daily Mail op basis van een anonieme buurtgenoot. Het slachtoffer werd gevonden naast drie andere lijken; zijn vrouw, schoonmoeder en waarschijnlijk een getuige. Ook werden de twee dochters van de Brit gevonden, een van hen was zwaargewond, de andere had het overleefd door zich dood voor te doen.

De Britse inlichtingendiensten hadden de man, die in Bagdad is geboren, onder toezicht geplaatst tijdens de inval in Irak in 2003. De buurtgenoot waarmee The Daily Mail heeft gesproken, zegt dat de man bij hem was ingetrokken.

Het slachtoffer, de 50-jarige Saad al-Hilli, zou volgens de buurtgenoot een conflict hebben met zijn broer. Dat zou gaan om een erfenis van onroerendgoed in Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Spanje. De twee zouden al heel lang ruzie over de erfenis hebben. De politie zegt dat de broer verhoord gaat worden.

Ook hoopt de politie snel met de 4-jarige dochter te spreken. Zij bleef ongedeerd door zich te verstoppen onder de rok van haar moeder en werd pas acht uur na het misdrijf was ontdekt, gevonden. De dochter is nu onder behandeling bij een kinderpsycholoog.

Haar 7-jarige zus heeft een schotwond in haar schouder en enkele schedelbreuken. Ze wordt in kunstmatige coma gehouden, maar is niet in levensgevaar.

De inlichtingendiensten willen geen commentaar geven, mede omdat het slachtoffer formeel nog niet geïdentificeerd is. Voor de definitieve identificatie wachten de Franse autoriteiten op dna-materiaal dat de Britten hebben gevonden bij huiszoekingen in Groot-Brittannië.

De politie is op zoek naar een man met een zwart shirt, die meerdere getuigen hard hebben zien wegrijden in witte Peugeot-terreinwagen.