Viervoudige moord: tbs Paul S. verlengd

De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag besloten dat de tbs van Paul S. met twee jaar wordt verlengd. S. is in 2005 in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar en tbs met dwangverpleging voor de viervoudige moord op zijn schoonfamilie in 2003 in het Limburgse Kerkrade.

S. van W. was een oud-marinier die in Kerkrade zijn eigen schietschool had. Hij vermoordde uitgedost in camouflagepak en kogelwerend vest zijn ex-vrouw Daniela (29), haar broer Patrick (34) en hun moeder Jose Vromen in hun huis. Daarna doorzeefde hij in zijn sportschool zijn schoonvader Lei Vromen. S. van W. voerde volgens hemzelf een militaire missie uit.

De verlenging van de tbs is overeenkomstig met het advies van de kliniek. In 2010 ontstond er nog ophef over de situatie van S. Hij wilde gebruik maken van een regeling om vervroegd behandeld te worden in een tbs-kliniek.

Volgens een toen bestaande regeling mocht een veroordeelde van de gevangenis naar de tbs-kliniek als ze een derde van hun gevangenisstraf hadden uitgezeten. Toen S daarvan gebruik wilde maken leidde dat tot ophef. Toen besloot Albayrak deze regeling af te schaffen. S. tekende hiertegen bezwaar aan en is door de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugddetentie (RSJ) in het gelijk gesteld.

Lees ook:

ABC van moordenaar Paul S. 

Paul S. mag vervoegd naar tbs