Vijf aanhoudingen bij invallen bij koffiehuizen

De politie heeft bij invallen in twee koffiehuizen in Amsterdam vijf personen aangehouden. Zij hadden drugs op zak of konden zich niet identificeren. Later op de avond werden drie woningen doorzocht, waar drugs, contant geld en een sealapparaat in beslag werd genomen. De invallen passen in een strategie om criminaliteit te verstoren, onder meer in strijd tegen de liquidatiereeks.

De politie viel woensdagavond rond 8 uur gelijktijdig bij de koffiehuizen binnen. Daarbij werden het personeel en de aanwezige gasten gefouilleerd.

Aanhoudingen om drugs

Bij het koffiehuis in de Burgemeester Rendorpstraat werden drie personen aangehouden die verdovende middelen op zak hadden. In verband met deze drie aanhoudingen werden drie woningen doorzocht, waar meer drugs, geld en een sealapparaat gevonden werden. Een sealapparaat wordt gebruikt om producten te verpakken, maar wordt ook vaak in de drugshandel gebruikt om pakketten te sealen.

In het koffiehuis in de Eerste Hugo de Grootstraat werden twee personen aangehouden. Eén van hen had drugs op zak, de ander kon zich niet legitimeren.