5 aanhoudingen om witwassen van 3,3 miljoen

De politie heeft een 40-jarige man en vier vrouwen (van 17, 18, 22 en 42 jaar) uit één familie in Den Bosch aangehouden, omdat ze ervan worden verdacht betrokken te zijn bij het witwassen van 3,3 miljoen euro. De man zou geld hebben doorgesluisd dat was verdiend met de handel in wiet.

Hij werkte als tussenpersoon voor geldkantoren, en kon zijn baan als dekmantel gebruiken om het criminele geld door te sluizen. De vrouwen zouden hand- en spandiensten voor de man hebben verleend, meldt het OM vrijdag.

Politie-infiltrant

Het gaat om een familie van Turkse komaf. Het meeste geld werd door Nederlandse en Turkse criminelen overgemaakt naar Turkije. Volgens het OM begon de man in 2012 met de witwaspraktijken.

Het Landelijk Parket begon in 2014 met een onderzoek naar de man. Daarbij werd onder meer een politie-infiltrant ingezet. Uit het onderzoek blijkt dat de man gebruik maakte van meerdere bankrekeningen, die niet allemaal op zijn naam stonden.

Bij de arrestaties zijn twee woningen en een winkel in Den Bosch doorzocht. Ook zocht de politie in een woning in Antwerpen. Het is neit duidelijk wat er is gevonden.