Vijf aanhoudingen voor bezit 600 kg qat

De politie heeft zondag in Aalsmeer vijf verdachten aangehouden voor het bezit van qat. De mannen gedroegen zich verdacht bij een bestelbusje waar achteraf 110 dozen met 600 kilo qat in bleken te liggen. De verdachten zijn in de leeftijd van 20 tot 42 jaar. Sinds begin vorig jaar is het verhandelen en bezit van qat strafbaar in ons land.

Bij de politie kam een melding binnen van een verdachte situatie bij de Legmeerdijk in Aalsmeer. De beveiliging van een bloemenveiling had gezien dat vijf mannen zich verdacht gedroegen op de parkeerplaats. Ze stonden bij een bestelbus.

Toen de politie arriveerde, is de bestelbus gecontroleerd en daar lagen 110 dozen in met ongeveer 600 kilo qat. De vijf verdachten, in de leeftijd van 20 tot 42 jaar, zijn meteen aangehouden. Het gaat om mannen uit het Belgische Stabroek en Kapellen en uit Amsterdam, Uithoorn en Alkmaar.

Sinds begin vorig jaar is het verhandelen en bezit van qat strafbaar in ons land. Voorgaande jaren werd er veel qat verhandeld in Nederland, dat vooral gold als doorvoerland voor Noord Europa.

Lees ook:

Ruim 650 kilo qat onderschept

Mannen met 1500 kilo qat gepakt