Vijf aanhoudingen voor drugshandel

In een onderzoek naar de handel in drugs heeft de politie in mei en juni meerdere verdachten aangehouden. Daarnaast zou de hoofdverdachte in de zaak verantwoordelijk zijn voor een steekincident in 2013 in Deurne. Begin juli is daar ook een tweede verdachte voor opgepakt.

Onderzoek

Begin 2014 is de recherche een uitgebreid onderzoek gestart. Dit gebeurde nadat er bij politie informatie binnen was gekomen dat een man (29) uit Deurne zich op grote schaal bezighiel met de handel in drugs. Op 28 mei is de man opgepakt, tijdens een huiszoeking in zijn woning troffen agenten een grote hoeveelheid drugs aan.

Luxe

De hoofdverdachte heeft een uitkering, toch leefde hij een luxe leven. Dat is meegenomen in ht onderzoek en zijn financiële situatie is onderzocht. Hierdoor is een verdenking van witwassen ontstaan. Vanwege de verdenking zijn twee auto’s, een jacuzzi, diverse elektronica en sieraden in beslag genomen.

Kerfstok

Volgens de recherche heeft de hoofdverdachte nog meer op zijn kerfstok. Hij wordt verdacht van: bedreiging, afpersing, mishandeling, vernieling en verzekeringsfraude. Begin 2014 zou hij een aanrijding hebben geënsceneerd. Ook zou hij hebben gehandeld in valse bankbiljetten.

Medeverdachten

In het onderzoek zijn nog vier andere verdachten opgepakt. Drie mannen van 21, 24 en 37 jaar uit Deurne en een 18-jarige vrouw ook uit dezelfde gemeente. Ze worden verdacht van medeplichtigheid aan de handel in drugs en witwassen. Ze zijn alle vier weer vrijgelaten maar worden wel nog verdacht. De hoofdverdachte zit vast in afwachting van zijn proces.

Steekincident

Volgens de politie is de hoofdverdachte ook betrokken bij een steekincident van 11 januari 2013 in Deurne. Het vermoeden bestaat dat het incident het resultaat was van een uit de hand gelopen drugsdeal. Een 21-jarige man uit Veldhoven heeft daarbij blijvend letsel aan zijn gezicht opgelopen.

Op 1 juli werd een andere verdachte, een 21-jarige man uit Helmond, door de politie opgepakt. De man wordt gezien als verdachte maar is na verhoor heengezonden. Vijf zakkenrollers opgepakt