Vijf jaar en tbs voor kapmes-moord

Een man die die zijn bovenbuurvrouw doodde met en kapmes krijgt van de rechtbank in Rotterdam vijf jaar cel en tbs. De rechtbank vindt hem schuldig aan moord. Hij moet eerst zijn straf opgelegd krijgen. Deskundigen en de rechtbank beoordelen de man als verminderd toerekeingsvatbaar.

Geluidsoverlast

Het slachtoffer woonde in het appartement boven het appartement van de verdachte. De verdachte heeft eerder bij zowel de woningbouwvereniging als de wijkagent geklaagd over geluidsoverlast. Verdachte was er van overtuigd dat zijn bovenbuurvrouw hem opzettelijk treiterde door geluidsoverlast te veroorzaken. Op 13 december 2014 heeft hij haar in de hal van het gezamenlijke appartementencomplex diverse malen met een hakmes op het hoofd geslagen waarna ze overleed.

Moord

Uit het dagboek dat de man bijhield blijkt dat hij zich steeds bozer maakte en een grote frustratie opbouwde. Eerder stond hij al eens met een hamer voor de deur bij de vrouw. De rechtbank spreekt van moord omdat is gebleken dat op de fatale avond de man een tijdlang nauwgezet heeft geluisterd en dat toen hij haar aanstalten hoorde maken om naar beneden te gaan, heeft hij zijn kapmes gepakt en haar in de hoek gedreven. Hij belette haar de hal te verlaten en vervolgens begon hij haar te slaan.

Het vonnis.