Vijf jaar voor coke tussen de kippenpoten

De rechtbank in Zutphen heeft een 41-jarige man uit Bennekom veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor zijn aandeel in het uitvoeren van ongeveer 65 kilo cocaïne naar Engeland. Hij verstopte de drugs tussen bevroren kippenpoten maar werd in oktober gepakt in Hoek van Holland.

Overleden

De man werd een jaar eerder benaderd om samen met een vleeshandelaar een partij cocaïne te vervoeren. Hierover maakte hij afspraken met een criminele organisatie. Net voor het moment dat het transport zou plaatsvinden, overleed de vleeshandelaar onverwachts. De man moest het vervoer toen alleen regelen.

Kippenpoten

Hij nam de partij cocaïne van de criminele organisatie aan en verstopte deze partij in een pallet met bevroren kippenpoten. Vervolgens zorgde de man ervoor dat de pallet werd afgeleverd bij een vrieshuis. Vanaf daar zou de pallet per vrachtwagen en boot naar Engeland vervoerd gaan worden. De man zou voor zijn diensten een grote beloning ontvangen (zie het vonnis)

Het komt vaker voor dat cocaïne vanuit Nederland of België naar het Verenigd Koninkrijk wordt doorgevoerd, de kiloprijs is daar veel hoger. Het gaat doorgaans met vrachtwagens of vliegtuigjes met hoeveelheden van rond de 50 kilo.

Zie ook:

Zes jaar cel voor 65 kilo cocaïne

Kleine vliegvelden lek als een mandje

Paardenhandelaar ontkent cokesmokkel