Vijf Nederlandse uithalers opgepakt in Antwerpse haven

Vijf Nederlandse uithalers opgepakt in Antwerpse haven

De politie in Antwerpen heeft de afgelopen dagen vijf Nederlanders opgepakt die vermoedelijk een partij cocaïne uit de haven wilden uithalen. Het gaat om twee meerderjarigen en drie minderjarigen. Dat meldt het Belgische Openbaar Ministerie maandag.

Prikkeldraad

De scheepvaartpolitie kreeg in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 maart melding van drie verdachte personen op kaai 614 in de Antwerpse haven. Na aankomst zagen agenten drie verdachten over een omheining met prikkeldraad klimmen. De drie konden uiteindelijk gearresteerd worden. Het gaat om drie Nederlanders van 14, 17 en 18 jaar. Voor de twee minderjarigen heeft de jeugdrechter gepaste maatregelen opgelegd, de meerderjarige werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

Speurhond

Zondagnacht kreeg de scheepvaartpolitie opnieuw een oproep vanwege een verdachte situatie op dezelfde kaai. De verdachten sloegen op de vlucht, maar met behulp van een speurhond konden twee Nederlanders van 14 en 19 jaar gearresteerd worden. Uiteindelijk werd er ook cocaïne aangetroffen.

Ook voor deze feiten zullen de twee voor de jeugdrechter en onderzoeksrechter verschijnen.