Vijf tips over overvaller Brinks

De politie heeft vijf tips gekregen over Ali Agharbiou, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de overval op Brinks in Amsterdam Zuid-Oost in juni vorig jaar. Dat meldt de Amsterdamse zender AT5. De man staat sinds dinsdag 12 september op de nationale opsporingslijst. De politie hield eerder al twee mannen aan voor de overval, maar moest die weer vrij laten wegens gebrek van bewijs. Zij zijn nog wel verdachte.

De overvallers bliezen de toegangsdeur van het gelddepot op, waarna ze er met sporttassen vol papiergeld vandoor gingen. De overval was zeer goed voorbereid, de overvallers strooiden kraaienpoten om de politie op te houden. Ook werd de toegangspoort van het KLPD-terrein afgesloten met een hangslot. Er werd 12 miljoen buitgemaakt. Een deel daarvan verbrandde toen een van de vluchtauto’s crashte en in brand vloog. Het restant van ongeveer 5,5 miljoen euro is nog niet boven water.

Welke rol Agharibiou heeft gespeeld, is niet duidelijk. Hij is waarschijnlijk in Marokko ondergedoken. Volgens de politie is hij gewelddadig en vermoedelijk gewapend.

Onder andere een dna-spoor en materiaal waarmee zelfgemaakte kraaienpoten waren gemaakt, leidden naar meerdere verdachten. De politie moest hen eerder dit jaar vrijlaten wegens gebrek aan bewijs. Zij zijn nog wel verdachte. In juni dit jaar zei het OM dat de overvallers waarschijnlijk in België rondlopen. Agharbiou is geboren in Brussel.

Lees ook:

Zes verdachten Brinks vrij

Brinks-overval: buit 12 miljoen

Overvallers Utrecht bij Brinks-ZO