Vijf verdachten aangehouden en wapen in beslag na schot bij snackbar

Vijf verdachten aangehouden en wapen in beslag na schot bij snackbar

De politie heeft na een schietpartij bij een snackbar in Amsterdam woensdagavond vijf verdachten aangehouden. Ook nam ze een vuurwapen in beslag. Dit gebeurde na een gevecht, waarbij een slachtoffer lichtgewond raakte.

Beeld is ter illustratie

Schot

Het schietincident vond woensdagavond plaats rond 20.20, bij een snackbar aan de Kruitbergstraat in Amsterdam-Zuidoost. Na een conflict in de snackbar werd buiten een schot gelost, laat de politie donderdag weten.

Gevecht

Ter plaatse bleek dat een klant in de snackbar in conflict was geraakt met twee andere mannen, aldus de politie. ‘De mannen vielen de klant gelijk bij binnenkomst aan en er ontstond een gevecht. Op een gegeven moment vluchtten de mannen naar buiten en klonk er een harde knal. Eén van de mannen had een schot gelost op een raam van de snackbar en de twee sloegen daarna op de vlucht.’

Aangehouden

De politie startte direct een onderzoek en wist snel te achterhalen dat de mannen een woning aan de Kikkenstein in waren gegaan. Het arrestatieteam is bij deze woning naar binnen gegaan en heeft vijf verdachten aangehouden. Onder deze verdachten – allemaal mannen tussen de 16 en 18 jaar oud uit Amsterdam – is vermoedelijk de schutter. In de woning werd bij een doorzoeking ook een vuurwapen aangetroffen en dat is in beslag genomen.

De rol van alle verdachten en wat er zich precies heeft afgespeeld, wordt verder door de recherche onderzocht. Het slachtoffer raakte lichtgewond door het gevecht in de snackbar, door de beschieting vielen geen gewonden.