Vijf verdachten opgepakt na plofkraak in Dordrecht (UPDATE)

Na een plofkraak in een winkelcentrum in Dordrecht heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag vijf verdachten gearresteerd. Het zijn allen Amsterdammers.

Twee explosies

Zoals de laatste tijd gebruikelijk bij een plofkraak hoorden bewoners een explosie en enkele seconden later een tweede explosie. Dat was rond 03.20. Volgens de politie werd zij getipt door ‘zeer oplettende getuigen’. Zij belden snel de politie en dat heeft er toe geleid dat er snel na de kraak drie auto’s werden gecontroleerd op de A15, de N3 en in de directe omgeving van de N3. De N3 is de Dordtse randweg die de A16 met de A15 verbindt. Volgens getuigen waren er daders ontkomen op een scooter. De politie is nog op zoek naar de scooter die bij de plofkraak werd gebruilkt.

De verdachten zijn volgens de politie mannen van 18-, 19-, 21- en 26 jaar.

Vier plofkraken

In het gebied rond Rotterdam zijn nu in korte tijd vier plofkraken geweest, steeds in de nacht van woensdag op donderdag. Bij twee kraken in Spijkenisse en in Vlaardingen zijn geen verdachten opgepakt. Voor de plofkraak in Vlaardingen werden in Amsterdam verdachten opgepakt. De politie onderzoekt mogelijke verbanden tussen de kraken.

De geldautomaat staat in winkelcentrum Bieshof aan het het Van Eesterenplein in het oostelijk deel van de stad. Boven de automaat ligt een aantal appartementen, die hoefden niet te worden ontruimd. Bewoners willen dat de geldautomaat daar verdwijnt.