Vijfde aanhouding liquidaties R’dam-Beverwaard

Een 24-jarige Rotterdammer is afgelopen maandag door de politie gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij op 20 december 2017 in Rotterdam-Beverwaard. Bij de schietpartij kwamen Gilbert Henriëtta (26) en Lindomar Elisabeth (25) om het leven.

Voorbereidingen

De 24-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht dat hij bij de voorbereidingen van de schietpartij op 20 december betrokken is geweest. Wat zijn rol precies is geweest, wordt op dit moment verder onderzocht. Het onderzoek leidde in februari al naar vier verdachten. De eerste verdachte van 18 jaar werd dinsdagochtend 13 februari aangehouden. Hij was tijdens het schietincident overigens 17 jaar.

AK-47

Twee dagen later, donderdagmiddag 15 februari, werd de tweede verdachte, eveneens een 18-jarige jongen, gearresteerd. Ook hij was ten tijde van de schietpartij 17 jaar. De derde verdachte (tevens 18 jaar) zat al in hechtenis. Hij werd aangehouden in een woning waar na doorzoeking een AK-47 werd aangetroffen. Na onderzoek bleek dit het wapen te zijn dat is gebruikt bij de dodelijke schietpartij. De vierde verdachte, een 16-jarige Rotterdammer, werd eind februari aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Hij was tijdens het schietincident nog maar 15 jaar oud en is in afwachting van behandeling van zijn zaak op zitting, inmiddels op vrije voeten gesteld.

Inmiddels lijkt het onderzoek erop te wijzen dat de daders het voornamelijk gemunt hadden op de 26-jarige Gilbert Henriëtta. De politie denkt dat de aanleiding voor de liquidatie gelegen is in het criminele circuit.

Zie ook:

16-jarige opgepakt voor dubbele liquidatie

Politie pakt tiener op voor dubbele liquidatie (UPDATE)

Slachtoffers passeerden moordenaars