Vijfde aanslag in twee jaar tijd bij Tilburgse coffeeshop

Vijfde aanslag in twee jaar tijd bij Tilburgse coffeeshop

Bij een coffeeshop aan de Gasthuisring in Tilburg is zondagnacht tussen 02.00 en 02.30 opnieuw geprobeerd om brand te stichten. Een fles met brandbare vloeistof met daaraan vuurwerk kwam niet tot ontploffing. De dader wist te ontkomen, zo meldt de politie maandagochtend.

Het gaat om coffeeshop Caza, dat eerder doelwit was van aanslagen. Donderdagavond rond 23.40 werd ook al geprobeerd om een aanslag te plegen op het pand. Toen werd een vuurwerkbom en een jerrycan met brandbare vloeistof naar de coffeeshop gegooid. Ook toen volgde geen ontploffing.

Incidenten

Het is het vijfde incident bij de coffeeshop in twee jaar tijd. Op 10 maart 2022 werd het pand beschoten. Op 27 oktober 2022 werd een granaat voor de shop gelegd die niet afging. Op 18 februari 2023 werd er ook geprobeerd brand te stichten.

Zondagnacht zag een getuige een verdachte bij de coffeeshop. Toen diegene wegrende en er wat achterbleef, werd direct de politie gebeld.

De politie doet onderzoek naar de mislukte aanslag en zegt op zoek te zijn naar getuigen die tussen 02.00 en 02.30 de dader mogelijk gezien hebben of andere informatie over de zaak hebben.