Vijfde arrestatie voor dodelijke schietpartij in Rotterdam

De politie heeft dinsdag een vijfde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van de 20-jarige Roncherello Ellis, op 11 oktober 2021 in Rotterdam. De 18-jarige Rotterdammer wordt verdacht van betrokkenheid en zit vast, zo meldt de politie vrijdag.

Beroving

Op maandagavond 11 oktober vond rond 22.15 een gewelddadige beroving plaats bij een pinautomaat aan de Putsebocht in Rotterdam-Feijenoord. Daar wil een vriend van Roncherello nog wat pinnen, voor ze met een groep van vier gaan eten. Buiten het zicht van zijn vrienden wordt hij dan beroofd door mannen in een Skoda Fabia, die hem een klap geven. Zij gaan ervandoor met zijn geld en telefoon.

Achtervolging

Als de groep vrienden daarop in een Volkswagen Golf een achtervolging inzet, wordt op de Schiltmanstraat op de auto met daarin Roncherello geschoten. De jonge Rotterdammer wordt daarbij geraakt en overlijdt korte tijd later aan zijn verwondingen.

Vijf verdachten

In het onderzoek werden eerder al vier Rotterdammers van 18, 20, 21 en 23 aangehouden, waaronder de vermoedelijke schutter. Ze zitten allemaal nog vast.

Het onderzoek naar alle betrokkenen bij de beroving en de dodelijke schietpartij wordt voortgezet, aldus de politie.