Vijfde verdachte dodelijke schietpartij Schiedam is Spaanse vrouw

In Málaga, aan de Spaanse zuidkust, heeft de politie een 23-jarige Spaanse vrouw gearresteerd als verdachte van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in Schiedam eind december. Bij die schietpartij kwam een 26-jarige man uit Rijswijk om het leven.

Bloedspoor

De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Haar overlevering naar Nederland is aangevraagd.

Eerder hield de politie al vier mannen aan in het onderzoek naar de schietpartij. De Rijswijker werd zwaargewond gevonden in de woning. Onderzoek wees uit dat na het schietincident drie personen het huis hadden verlaten. Eén van hen was waarschijnlijk gewond. Over een afstand van ruim 400 meter werd een bloedspoor aangetroffen tot aan de Ooievaarsteeg, waar de verdachten waarschijnlijk door een auto zijn opgepikt.

Den Haag

De eerste aanhouding in het onderzoek werd verricht op 14 januari. Dit betrof de 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning. Woensdag 22 januari werd een tweede verdachte aangehouden, een 31-jarige man uit Den Haag. Op 12 februari hield de politie nog twee mannen aan, een 32-jarige man uit Deventer en een 37-jarige man uit Schiedam. Deze mannen zijn inmiddels heengezonden, maar nog wel verdachte in het onderzoek.