Vijfde verdachte gijzeling Boerenveen

De politie heeft dinsdag een vijfde verdachte aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij de gijzeling van Jdesse Boerenveen, aldus Het Parool. Boerenveen werd op 22 december dood gevonden in het Gooimeer bij Almere-Haven.

Het is om de 46-jarige Jeffrey K., eigenaar van de garage in Wormerveer waar Boerenveen op de dag van zijn verdwijning werd vastgehouden en mishandeld. De recherche houdt er volgens de krant rekening mee op korte termijn nog meer verdachten te kunnen arresteren. Boerenveen is op 1 december gegijzeld door twee mannen (41 en 48) en een vrouw (38) bij wie hij een schuld van enkele duizenden euro’s had. Op een filmpje was te zien hoe hij in de garage in Wormerveer klappen kreeg en werd bedreigd. Volgens Het Parool is hij daarna meegenomen door ‘zwaardere criminelen’.

Op 12 december is op Amsterdam-IJburg een man van veertig neergeschoten. Hij was één van de laatsten met Boerenveen was gezien. In het ziekenhuis is hij gearresteerd. Daags daarop zijn de twee mannen van 41 en 48 opgepakt.

Zie ook:

Drie mannen gezocht in Zaak-Boerenveen

Jdesse Boerenveen werd mishandeld (VIDEO)

Lichaam vermiste gevonden bij Almere-Haven