Vijftal aangehouden na vondst groot drugslab in Bergen op Zoom

Vijftal aangehouden na vondst groot drugslab in Bergen op Zoom

De politie heeft woensdag een groot drugslab aangetroffen aan de Heerlesebaan in Bergen op Zoom en daarbij vijf verdachten aangehouden. Op de locatie werden synthetische drugs aangetroffen en een zeer grote hoeveelheid aan drugsafval en productiematerialen.

Voorgeleid

In en rondom het drugslab hield de politie de vijf verdachten aan. Het gaat om vier mannen van 25, 58, 23 en 37 jaar uit Alphen aan den Rijn, De Lier en Rotterdam. Ook is een 55-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De vier mannen zijn vrijdag voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Amfetamineolie

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn twee dagen bezig geweest om het drugslab te ontmantelen. In het lab werd een hoeveelheid amfetamineolie, een voorlopig eindproduct in dit proces, aangetroffen.

Op het terrein werd ook een zeer grote hoeveelheid vaten met drugsafval gevonden. Door het aantreffen van de grote hoeveelheid aan drugsafval op het terrein is volgens de politie voorkomen dat duizenden liters drugsafval in de natuur zouden zijn terechtgekomen.