Vijftal voor rechter wegens drugshandel in Enschede

Op dinsdag 16 juli staan in de rechtbank in Almelo vijf mannen uit Enschede en Rotterdam terecht wegens handel in en productie van grote hoeveelheden harddrugs. Tijdens twee woninginvallen in Enschede in januari vond de politie xtc-pillen, cocaïne, heroïne, wiet, wapens en cash geld. In totaal werden er elf verdachten aangehouden, maar vijf mannen bleven vastzitten.

Harddrugs op aanrecht

Na een groot drugsonderzoek deden agenten op 15 januari dit jaar een inval in een flat aan de Rembrandtlaan in Enschede. Daar vonden ze 1,5 kilo harddrugs open en bloot op het keukenaanrecht. Er werd een zak xtc-pillen, een blok heroïne, meerdere blokken cocaïne en scherpe munitie gevonden. Onder een matras en verstopt in vuile was in de wasmachine trof de politie in totaal 6.000 euro cash aan. De vier mannen die zich in de woning bevonden, werden allemaal opgepakt.

Wiet in sporttassen

Dezelfde dag werd er ook een inval gedaan in een flat aan de Esstraat. Daar werd naast 11,4 kilo wiet in sporttassen een paar gram cocaïne, een balletjespistool en een nepvuurwapen aangetroffen. Ook werden er drie verdachten aangehouden in een auto op het Stationsplein. De invallen vonden plaats na een lang onderzoek. Dat begon met de tip dat een 34-jarige Rotterdammer zich in Enschede bezighield met de handel in harddrugs. Uiteindelijk werd er op grote schaal geobserveerd door onder meer telefoons af te luisteren. Ook werden klanten opgevangen en gehoord.