Vijftien jaar cel voor afrekening Groningen

Een 32-jarige man uit Groningen is tot 15 jaar cel veroordeeld voor de moord op de 35-jarige Ertac Cakici. Het slachtoffer uit Veendam werd begin 2012 met een machinegeweer doodgeschoten in een kroeg in het centrum van Groningen. Cakici werd door zeker tien kogels geraakt en stierf ter plekke.

De moord is waarschijnlijk een wraakactie. De dader had in de nacht van de moord ruzie met het slachtoffer, die hem had geslagen.

De politie had lange tijd grote moeite om de zaak rond te krijgen omdat getuigen niets wilden zeggen. Ook is het moordwapen nooit gevonden. Toen de dader uiteindelijk in Frankrijk werd opgepakt, wilde hij niets zeggen.

Het zwijgen heeft volgens de rechtbank in zijn nadeel gewerkt. De man heeft bijvoorbeeld niet verklaard waarom hij plotseling naar het buitenland ging terwijl zijn vriendin zwanger was en zijn vader in het ziekenhuis lag. Tegen een kennis zou hij hebben gezegd dat hij op iemand had geschoten.

De rechtbank noemt de moord een koelbloedige afrekening zonder respect voor het leven van het slachtoffer. De uitspraak komt overeen met de eis van de officier van justitie. Tegen een medeverdachte was acht jaar geëist, hij is vrijgesproken.