Vijftien jaar voor schietpartij Weert

De 30-jarige Kevin R. uit het Limburgse Wessem is maandag door de rechtbank in Roermond  veroordeeld tot vijftien jaar cel voor moord in 2012 op een 31-jarige man in Weert. De twee hadden ruzie over een wietkwekerij. De straf is drie jaar meer dan de officier van justitie had geëist, aldus het ANP. Een medeverdachte gaat geheel vrijuit.

Aardappelschilmes

De ruzie ging met flink wat geweld gepaard. R. verwondde het gezicht en de hals van het slachtoffer met een aardappelschilmes en schoot daarna op een parkeerplaats bij een winkelcentrum in Weert het slachtoffer in de rug en in de borst. De rechtbank gaat ervan uit dat R. de aanslag tevoren had beraamd. Bewijs daarvoor vormen de verklaringen van een ex-vriendin die heeft verklaard over de conflicten rond de kwekerij.

Niet toereikend

Kevin R. gaf zich niet aan. Hij werd opgespoord aan de hand van camerabeelden uit het winkelcentrum. Op het bebloede mesje dat werd teruggevonden werd zijn dna aangetroffen. Een huisgenoot van Kevin R. was ook verdachte maar kwam vrij omdat de rechtbank vindt dat het bewijs tegen hem niet toereikend is. Opmerkelijk is dat de rechtbank in het vonnis de medeverdachte wel noemt en er zelfs van uitgaat dat deze het wapen heeft geleverd. De zaak tegen hem is geseponeerd en er is volgens het OM geen nieuw bewijs om nieuw onderzoek te rechtvaardigen.