‘”Viktor” gaf opdracht voor moord-Macionis’ (VIDEO)

Voor de moord op de Litouwer Gintas Macionis, in 2014 in Huijbergen, blijkt in het voormalige Joegoslavië een prijs te zijn uitgezet. Dat blijkt althans uit het verslag van een Servische krant die informatie heeft over de verklaring van de in Duitsland gevangen Kroaat die de zaak aan het rollen bracht.

Viktor

Deze Goran K. heeft verteld dat de persoon die de opdracht gaf voor de moord een man was die zichzelf voorstelde als “Viktor” uit Antwerpen. Hij zou 50.000 euro en 6 kilo amfetamine als beloning voor de moord in het vooruitzicht hebben gesteld. Toen men hoorde over deze beloning namen de huidige verdachten uit het voormalige Joegoslavië, volgens K., contact op met deze Viktor.

Miloud

Goran K. beschreef Viktor als een man van tussen de 50 en 55 jaar oud met grijze haren en beschikkend over veel geld. Hij reed in een Porsche. De politie vermoedt dat deze Viktor in feite Miloud B is, afkomstig uit Marokko, nu de hoofdverdachte in de zaak.

Zenica

Er zitten nu zestien mensen vast in de zaak, die dit najaar weer verder gaat voor de rechtbank in Breda. Ook de vermoedelijke schutters zitten vast. Op 16 maart 2015 werden de broers Nihad (39) en Ismar (31) K. in Zenica, Bosnië en Hercegovina aangehouden (foto). Zij zouden het wapen waarmee Macionis is vermoord gekocht hebben in Bosnië en het daarna naar Nederland hebben gebracht.

Antwerpen

De dag voor de moord had de groep zich verzameld in het huis van Dragan C.. Volgens een verklaring van Goran K. gingen C. en Nermin B. naar Macionis’ huis en schoot Nermin B. hem dood. Ook de opdrachtgever van de liquidatie zou in een auto aanwezig zijn geweest. De politie zou vermoeden dat er een paar dagen later in een cafe in Antwerpen is uitbetaald.