Brandstichting in villa Antonio Brizzi (UPDATE)

Villa Dennenhoef, de voormalige woning van de vermoorde Brabantse crimineel Antonio Brizzi, in Moergestel, is in de nacht van dinsdag op woensdag verwoest door brand. Rond 22.00 kwam de melding binnen, in februari woedde er ook al een brand. Het vervallen pand staat al lang te koop.

Protectie

Volgens Omroep Brabant is de brand aangestoken en doet de politie onderzoek. Het pand was al in staat van verval aan het raken. Begin jaren negentig kocht Antono Brizzi (1953) het landgoed. Brizzi’s grootvader was Italiaans. Antonio raakte al vroeg verzeild in de criminaliteit. Hij had onder meer een incassobureau voor criminelen, deed aan protectie, was bordeeleigenaar en actief in de illegale handel.

Cold case

Na een conflict met de Belastingdienst verhuisde hij naar België. In 1994 kocht hij Villa Dennenhoef en betaalde een afdoening met de Belastingdienst. In de avond van 26 april 1994 vroeg een man met autopech hulp bij de villa. Brizzi was thuis samen met zijn vrouw. Zij vertrok later die avond. Toen ze terugkeerde lag Brizzi zwaargewond in de keuken en overleed niet lang daarna. De zaak is een cold case.