Slachtoffer schietpartij Diemen geïdentificeerd

De man die vrijdagavond werd neergeschoten op de Klipperweg in Diemen is overleden. Het gaat om Vincent Jalink (38), zo meldt Het Parool.  Hij liep samen met zijn zoontje naar zijn Porsche Cayenne toen de daders het vuur openden. 

Jalink was onlangs veroordeeld voor witwassen. Dat gebeurde in het kader van zogenoemde ‘patseraanpak’. Hij werd ook nog verdacht van het zetten van plofkraken en drugsbezit. Eerder zat hij al straffen uit voor overvallen en plofkraken. Totaal zat Jalink naar eigen zeggen zo’n tien tot vijftien jaar in de gevangenis.

Dure auto’s

Jalink hield van dure auto’s en reed rond in Porsches en BMW’s. Andere criminelen, met name uit de Bijlmer, behoorden tot zijn kennissenkring. Dat trok de aandacht van de politie.

In een interview met Het Parool vorig jaar beklaagde hij zich over de jacht die de politie op hem maakte. ‘Ik denk dat ik wel tachtig of honderd keer ben aangehouden’, meldde hij de krant. ‘Dan proberen ze weer een zaak tegen me te bouwen. Ze zitten me echt op de huid. Dat terwijl ik heel veel geld betaal aan de belastingdienst en mijn evenementenbedrijf gewoon goed loopt. Ik haal mijn geld uit die feesten.’