Vincent T. voorgeleid aan rechter

Vincent T. (32) die ervan wordt verdacht zijn Engelse buurvrouw te hebben gewurgd is vanmorgen voorgeleid aan de rechter van Bristol Crown Court. Tegelijk maakten Britse kranten bekend dat zijn Britse vrouw en haar familie overtuigd blijven van zijn onschuld. Zijn zuster heeft benadrukt dat zijn vrouw Tanja niet de huilende vrouw was die de politie heeft getipt over hem. Naar aanleiding van een uitzending van de Britse Opsporing Verzocht kwam er één tip binnen over T., van een huilende vrouwelijke beller.

 

Vincent T. deed er het zwijgen toe en bevestigde tegenover de rechtbank alleen zijn leeftijd en zijn naam. Er was een tolk aanwezig, maar daar wenste hij geen gebruik van te maken. In het politiebusje hield T. zich schuil voor de masaal toegstroomde pers die foto’s probeerde te maken.

De zus van Vincent, Cora T. zei: ‘Tanja is geschokt en upset. Ze zijn heel erg samen. Ze maakt zich grote zorgen over hem.’ Verder zei ze dat de familie er op had gerekend dat T. zou worden vrijgelaten op zaterdag en stomverbaasd waren dat hij langer werd vastgehouden.

Morgen is er opnieuw een hoorzitting, waarbij de advocaat van Vincent T. aanwezig zal zijn. Eind april begint de rechtszaak met een regiezitting.

T. is in 2007 naar Engeland verhuisd. Hij werkt voor de consultancy firma Buro Happold in Bath.