Visser en Severein doodgeslagen door Roemeen

De Roemeense oud-militair Valentin Ion (62) heeft vandaag voor de rechter in Spanje bekend dat hij volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodwijk Severein heeft doodgeslagen. Hij gebruikte daarvoor een asbak en een vaas. De Spanjaard Juan Cuenca heeft bekend dat hij Ion heeft ingehuurd voor de moord. 

Valentin Ion (foto), zonder strafblad,  ontkende dat er sprake was van moord en was er geen vooropgezet plan om de twee Nederlanders te doden. Hij zou Ingrid Visser voor het eerst met een kristallen asbak geslagen hebben nadat zij een onverwachte beweging maakte. 

Pistool

De ontmoeting in een vakantiehuisje in een dorpje bij Murcia, Spanje tussen Ingrid Visser en Lodewijk Severein enerzijds en Cuenca en zijn Roemeense helpers (naast Ion was ook nog Constantin Stan aanwezig) anderzijds, raakte onder hoogspanning toen de partner van Visser een pistool trok, aldus Cuenca. Daarop sloeg Ion de twee Nederlanders tegen de grond en vermoordde ze met een asbak en een vaas. De volgende dag hakte hij de lichamen in stukken en werden ze 20 kilometer verderop in een boomgaard begraven.

Voorbedachte rade

Het is de vraag of de bewering klopt van Valentin Ion dat er geen sprake was van voorbedachte rade. Cuenca heeft immers bekend dat hij de Roemeen opdracht heeft gegeven en 1200 euro heeft betaald. Aan de andere kant verklaarde Cuenca tijdens de zitting vandaag niet consequent. Hij stelde tijdens zijn verhoor door de openbaar aanklager eerst nog dat een Rus met de naam Danko de twee Nederlanders had vermoord. Later zei hij dus dat het Valentin Ion was geweest.

Eerdere berichten hier.