Visserbootje met 1,9 ton coke bij Portugal

De Spaanse Nationale Politie en de Portugese gerechtelijke politie hebben eind vorige maand een Portugees visserbootje met 1.900 kilo cocaïne gepakt. De vangst vond plaats op volle zee voor de kust van Peniche, noordelijk van Lissabon. De vijf Spaanse en Portugese opvarenden zijn aangehouden. 

Madrid

Volgens de Spaanse Nationale Politie was de operatie in handen van een Colombiaanse organisatie en zou Madrid de eindbestemming zijn geweest. In Madrid, Galicië en Asturias zijn nog tien mensen gearresteerd. Verder nam de politie zendapparatuur, 70.000 euros en munitie in beslag.

Colombianen

Het onderzoek was begonnen bij de Spaanse politie in juni 2014. Een Spaanse groep die gespecialiseerd is in het aan land brengen van drugs aan de kust van Galicië bleek in contact te staan met verschillende Colombiaanse groeperingen. De Colombianen wilden drugs op volle zee overladen op kleine vissersbootjes die normaal worden gebruikt voor de sardinevangst.

Sommige Spaanse verdachten reisden verschillende malen naar Colombia. Alle bewegingen en uiteindelijk de aflevering van de drugs werden gevolgd. Over het schip dat de drugs afzette voor de Portugese kust gaf de politie geen informatie.