Vlaams-Marokkaanse verzekeringsagent in cel om cocaïnezaak

De Belgische politie heeft Mohamed El H. (37), eigenaar van het Antwerpse verzekeringskantoor Top Insurance, gearresteerd op verdenking van grootschalige cocaïne handel, aldus de Gazet van Antwerpen. De verzekeringsagent wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van een mega partij van 2717 kilo coke via de Antwerpse haven. Hij ontkent.


Mohamed El H. werd een maand geleden al opgepakt, maar de Antwerpse politie hield de zaak stil.  Zijn verzekeringsbedrijf bood auto- en brandverzekeringen aan en binnen de Marokkaanse gemeenschap is het ook bekend als uitvaartverzekeraar. El H. maakte volgens het Openbaar Ministerie van Antwerpen deel uit van de uithaalorganisatie rond hoofdverdachte Redouan C.E. Die groep wordt verdacht van vier drugstransporten met containers. Twee transporten, van 317 kilo en een mega-partij van 2.400 kilo, werden door de politie gepakt.

Microfoons

De bende van Redouane C.E. werd begin maart 2019 opgerold. Behalve Redouane C.E. werden ook de broers Gianni en Giorgi F., havenarbeiders Kenny V.A. en Fred C. en Yassin E.M., een bekende zaalvoetballer, opgepakt. Afgeluisterde gesprekken, ondermeer via microfoontjes in de keuken van één van de verdachten, zorgden voor het bewijs.

Pincode

Verzekeringsagent Mohamed El H. wordt op meerdere manieren gelinkt aan de onderschepte drugstransporten. Zo zou hij betalingen hebben gedaan aan een expeditiekantoor dat de containertransporten regelde. En hij zou een pincode hebben ontvangen waarmee de container kon worden geopend.