Vlaamse agent dreigt Ieren dood te schieten (VIDEO)

Een Vlaamse politieagent heeft enkele Ierse toeristen gedreigd hen door het hoofd te schieten. Dit was naar aanleiding van een ruzie tussen de Ieren en een campingbaas. Dit is te zien op een filmpje dat op Facebook verscheen.

Gewapende agent

De gebeurtenis is te zien op een Facebook-filmpje dat eerder deze week verscheen, maar later weer van internet werd afgehaald. In het filmpje is een gewapende agent te zien in het uniform van de Belgische Federale politie. Hij vertelt de persoon die filmt dat hij de camping moet verlaten, omdat hij niet zou hebben betaald voor zijn verblijf. Daarna gaat hij door het lint: ‘Ik haat jullie, weten jullie dat? Als het van mij afhing: knal, in jouw hoofd en knal, in jouw hoofd. Dat zou ik willen doen.’

Jong kind

In het filmpje zijn enkele Ierse ‘travellers’ te horen, waarbij ook een jong kind kort in beeld is. Volgens de Engelse Daily Mail zou het om een Vlaamse politieman gaan die de bedreigingen uit, gezien zijn accent. De Ieren verdedigen zich door te zeggen dat ze 270 euro hebben betaald voor hun verblijf op de camping. De filmende persoon zegt tegen de dreigende agent dat hij in zijn functie zo niet mag spreken. Hij zegt daarop dat hij pas respect voor hen zal hebben, als zij respect hebben voor de regels.

Bekijk het filmpje hier