Vlaamse legde Nederlander in de vrieskist

De Vlaamse Isabel Duthoit (41) heeft dinsdag opgebiecht haar Nederlandse echtgenoot Jaap van den Blink (59) een jaar lang dood in een vrieskist in hun huis in het West-Vlaamse Gits te hebben laten liggen. Ze zou stelselmatig door hem zijn mishandeld. Dat schrijven Belgische media.

Slaappillen

‘Rond Moederdag’ 2014 zegt ze haar echtgenoot slaappillen te hebben toegediend en gewurgd. Ze vertelde anderen dat hij op reis was, bijvoorbeeld dat hij een kankerbehandeling in Nederland aan het ondergaan was. Haar 13-jarige dochter die in een internaat woont zou tegenover de politie en op Facebook woedend hebben gereageerd. Maandag heeft de politie het lichaam gevonden.

Drankproblemen

Onbekend is hoe de politie er achter is gekomen dat Van den Blink in de vrieskast lag. Tijdens de verdere doorzoekingen heeft de vrouw haar daad tegen de politie bekend. Het motief voor de moord ligt volgens de vrouw in het ‘aanhoudend huiselijke geweld’. Ze vertelde rechercheurs dat haar man geregeld te veel dronk en haar dan klappen gaf. Ze zou meerdere malen de politie hebben gebeld omdat hij haar met de dood had bedreigd. Van den Blink had ook vier kinderen uit een eerder ­huwelijk. Zijn familie zou met hem ­gebroken hebben omwille van zijn drankprobleem.