Vlaamse slager geslacht door Amsterdammer

Vandaag is in het Belgische Tongeren het proces begonnen tegen de 60-jarige Amsterdammer Robert K. die zijn huisbaas vermoordde met 29 messteken en 6 hamerslagen. Robert K. huurde een appartement boven de slagerij van Thieu Henkens in Neeroeteren.

De twee hadden plannen voor het opzetten van wietplantages en daarover zou ruzie zijn ontstaan. Maar dat zou niet de doorslaggevende reden voor de fatale steekpartij geweest zijn.

Wiet

Robert K. meende nog 150.000 euro tegoed te hebben van Henkens, in verband met de wietplantages. Bij een huiszoeking werd ook 8 kilo wiet aangetroffen. Maar vandaag zei Robert K. tijdens de rechtszitting dat de wiet niets te maken had met de moord. Hij zou Henkens hebben vermoord omdat die hem dreigde op straat te zetten en hij bang was dakloos te worden.

Robert K. verklaarde bij de rechter:

Ik wilde Thieu enkel verminken. Ik wilde alleen dat Mathieu er voor de rest van zijn leven aan zou herinnerd worden wat hij mij wilde aandoen door mij dakloos te maken. Ik heb bewust met dat mes in zijn oog gestoken. Ik wist niet dat ik hem 29 keren heb gestoken. Ik was er verbaasd over, toen ik het achteraf hoorde. Ik heb Mathieu niet bewust gedood. Ik wilde hem enkel pijn doen.

Onmin

De zoon van Henkens verklaarde dat zijn vader al langer in onmin leefde met Robert K. Die had al eerder bedreigingen geuit en daarom had Henkens besloten hem uit het appartement bij zijn slagerij te zetten. Een vriendin zou het appartement gaan huren.