Vlaardingse loodgieter mag na vier maanden huis weer in

Vlaardingse loodgieter mag na vier maanden huis weer in

De Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen mag vanaf dinsdag 2 juli weer terug naar zijn woning aan de Gretha Hofstralaan. Burgemeester Bert Wijbenga heeft besloten de sluiting van zijn huis niet te verlengen. De andere veiligheidsmaatregelen in de wijk blijven wel van kracht.

(Beeld: Media-TV)

Volgens een gemeentewoordvoerder worden er maandagmiddag brieven en appjes verspreid in de wijk over de heropening van de woning, meldt streekomroep Twee. De woning van Van Uffelen en zijn gezin werd op last van de gemeente voor vier maanden gesloten uit veiligheidsoverwegingen. Op de woning en panden van de loodgieter zijn meerdere aanslagen gepleegd met explosieven.

Veiligheidsrisicogebied

De wijk blijft veiligheidsrisicogebied, wat betekent dat de politie extra surveilleert en iedereen in de straten rondom de woning mag fouilleren. Ook het cameratoezicht zal blijven in de straat, inclusief zogenoemde ANPR-camera’s, waarmee kentekens kunnen worden herkend.

Kort geding

Begin juni spande Van Uffelen een kort geding aan tegen de gemeente Vlaardingen om zijn woning eerder dan de geplande einddatum op 2 juli open te krijgen. De bestuursrechter in Rotterdam besliste op 19 juni in een kort geding dat de loodgieter en zijn gezin voorlopig niet terug kunnen naar hun woning.

Maandag besloot burgemeester Wijbenga dat de sluiting niet verlengd wordt en dat Van Uffelen dinsdag toch terug naar zijn woning mag.