Man stak ex-vriendin en grootouders dood

In een filiaal van Delhaize in Oostende is woensdag een man (25) gearresteerd die zijn ex-vriendin (18) en haar grootouders doodgestoken zou hebben, zo maakte het Brugse parket woensdagavond bekend. De man was sinds de gruweldaad van afgelopen dinsdag al enkele dagen op de vlucht.

Waken

Alexander D. (25) plaatste zaterdag een afscheidsvideo op Facebook en Youtube. Hij kondigde aan zelfmoord te zullen plegen. Tot zijn ex-vriendin richtte hij onder meer de volgende woorden: ‘Mijn vrouw… Ik noem je nog steeds zo en dat kan me niet schelen. Ik hou van je. Je zal altijd in mijn hart zitten en ik zal altijd over je waken. Ook al weet ik dat je dat niet wil.’

Van een poging tot zelfmoord kwam het waarschijnlijk niet maar wel tot een drievoudige moord op dinsdag in het plaatsje Moere.

Straatverbod

Alex D. was een fanatiek bodybuilder. Mailys Descamps werkte als verkoopster in Mondieux Madame Shoes and Bags in Oostende.

D. kon het niet verkroppen dat zijn vriendin Mailys alle contact met hem verboden had. In de weken voor het drama was D. al verschillende keren door de politie verwijderd uit de straat waar zijn ex woonde en hij kreeg uiteindelijk een straatverbod.

Toen Mailys dinsdagavond alleen thuis was omdat haar moeder en broertje (11) naar Frankrijk waren vertrokken drong hij de woning binnen. Het meisje belde toen haar opa en oma die in de buurt woonden, die meteen zijn gaan kijken, aldus een buurman tegen de Gazet van Antwerpen. Toen de buurman aanbelde na een ongerust telefoontje van de moeder van het meisje hoorde hij lawaai en een deur slaan. Dat moet het moment geweest zijn dat D. via de achterkant van het huis op de vlucht sloeg. De buurman heeft toen de politie gebeld.