Vleeshandelaar Van Rey op borgtocht vrij

Henny van Rey (75) uit Roermond, de eigenaar van vleesbedrijf Castimex, en broer van oud-politicus Jos van Rey is dinsdag op borgtocht in vrijheid gesteld door de rechtbank in Zwolle.

100.00 euro

De rechtbank is van mening dat hij om zijn gevorderde leeftijd de uitspraak in zijn proces in vrijheid mag afwachten. Hij moet de somma van 100.000 euro als borg voldoen en zijn paspoort inleveren. Van Rey heeft acht maanden detentie opgeknapt. Van Rey staat terecht omdat justitie van mening is dat hij voor ongeveer 10 miljoen euro heeft witgewassen. Geld dat mogelijk van criminele oorsprong is en als bestemming Venezuela zou hebben.

23 miljoen euro

Tussen pakketten met kippenvlees dat het bedrijf van Van Rey exporteerde naar Aruba is zeven miljoen euro gevonden. Op Aruba staan medeverdachten terecht in het onderzoek Tunis. Ook in de de Verenigde Staten loopt een vertakking in het onderzoek volgens De Telegraaf zou hebben geleid naar een arrestatie in Venezuela. In totaal, zo berekent justitie, zou er in de affaire 23 miljoen euro zijn witgewassen.

Lees de voorgaande berichten:

Onderzoeksrechter van witwaszaak gehaald

‘Geld in kiprollades moest naar Venezuela’

Drugsonderzoek VS leidde naar Van Rey