Vloeibare cocaïne verstopt bij levende visjes

Op woensdag 4 september heeft de politie Amsterdam vloeibare cocaïne aangetroffen bij een lading levende tropische vissen. In het onderzoek zijn meerdere verdachten aangehouden waarvan er nu nog vier vast zitten.

Tijdens een observatie in een lopend onderzoek zien agenten dat er bij de luchthaven Schiphol tientallen dozen worden ingeladen in bestelbussen. De bussen rijden richting een opslag in Amsterdam waar de dozen worden uitgeladen. Het arrestatieteam van de politie Amsterdam grijpt in en houdt 4 verdachten aan. Het gaat om een 31-jarige man uit Alkmaar en een 61-jarige vrouw, 60-jarige man en 43-jarige man uit Beverwijk. Later die avond wordt ook een 46-jarige man uit Diemen opgepakt. Ook worden verschillende dozen in beslag genomen die vanuit Schiphol naar de loods waren vervoerd.

Plastic zakken

Als de politie de in beslag genomen dozen opent treffen zij  grote plastic zakken aan gevuld met water en levende visjes. Onderin de zakken met de levende vissen zitten gesealde compartimenten met een vloeistof waarvan het forensisch team later constateert dat het vloeibare cocaïne is.

Woningen doorzocht

Naar aanleiding van de vondst heeft de politie meerdere woningen doorzocht in Alkmaar, Beverwijk en Diemen waar onder andere drugs, versnijdingsmiddelen, een vuurwapen en mobiele telefoons werden gevonden. Ook zijn er meerdere verdachten op verschillende plaatsen in het land aangehouden. De politie sluit meer arrestaties niet uit.

(Foto’s: politie)