Vlogger zegt bedreigd te zijn met weigerend wapen

De politie in Hilversum zegt een aangifte te onderzoeken van twee mannen die zeggen bedreigd te zijn met een weigerend vuurwapen. Eén van hen is volgens de Gooi en Eemlander vlogger Youness Ouaali (32).

Tankstation

Volgens de politie gebeurde het incident – volgens de aangifte – bij een tankstation aan de Soestdijkerstraatweg. Rond 19.45 zegt Ouaali daar met een 32-jarige vriend uit Hilversum in een auto te hebben gezeten. Ze stonden met een A4 geparkeerd aan de kant van het gebouw van het plaatselijke ROC toen onbekende man op de auto kwam afgelopen. Volgens Ouaali richtte deze een vuurwapen op Ouaali. Het wapen weigerde en de twee reden snel weg. Ze belden direct de politie.

Afspraak

Volgens de Gooi en Eemlander zegt Ouaali dat een vriend daar een afspraak hebben gehad. De vriend zou aan het stuur hebben gezeten.

De politie heeft een persbericht over de zaak uitgebracht. Agenten hebben de omgeving enige tijd afgezet maar en verdachte werd niet gevonden. De dader was ongeveer 1.80 lang met een normaal postuur. Hij was volledig in het donker gekleed en had mogelijk een regenjas aan.

Ouaali noemt zichzelf op zijn Facebookpagina: ‘een provocateur, hater, ruziemaker, narcist, ongeleid projectiel’ Hij zegt dit te zijn: ‘alles uit liefde voor ”jullie”’. Hij beheert ook een Youtube-pagina. Ouaali heeft in het verleden homoseksuelen bekritiseerd om hun geaardheid.

Er zijn al langer geruchten over een ruzie tussen presentator Ajouad El Miloudi, van het programma Kaaskop of Mocro. De Telegraaf schrijft woensdag dat El Miloudi in november aangifte heeft gedaan van afpersing en bedreiging tegen Youness Ouaali.