Vluchtauto aanslag Amsterdam belangrijk spoor

Het lijkt erop dat de vluchtauto die de dader of daders hebben gebruikt bij de aanslag waar de 17-jarige Mohammed om het leven kwam een belangrijk spoor kan zijn. Vrijdagavond reden ze van Amsterdam-Wittenburg naar de Venserpolder.

In brand

Venserpolder is een wijk in Amsterdam-Zuidoost ter hoogte van de Amsterdam ArenA, aan de oostelijke kant van het spoor. De daders staken de BMW-1serie in brand in de Dantestraat maar dat lukte niet helemaal. Drie uur na de aanslag is de brand ontdekt en de brandweer was er snel bij. Daardoor is voorkomen dat de wagen helemaal uitbrandde. Mogelijk zijn er dus aan of in de auto sporen te ontdekken. Ook is het mogelijk dat er mensen zijn die de BMW tussen de schoten even na 19.00 en de brand rond 22.00 hebben gezien.

Eerder die vrijdag

Een ander belangrijk gegeven is dat de politie zegt dat de BMW eerder die vrijdag al is gezien in de Dantestraat in Venserpolder. Als de politie daar zeker van is dan is het waarschijnlijk dat er mensen zijn die de BMW ook hebben gezien en hebben gezien wie erin reed of er bij in de buurt is geweest.

Ook is het mogelijk dat een dader een link heeft in de Venserpolder, of zelfs dat de daders van de Dantestraat naar de plaats delict op Wittenbrug zijn gereden.

Meerdere schutters

In Opsporing Verzocht bleek ook dat er meerdere schutters het buurthuis bij de Speeltuin binnen zijn gevallen. De politie heeft aanwijzingen dat zij gericht op zoek waren naar een specifieke persoon of meerdere personen. Ze zouden zelfs een naam hebben geroepen. Welke dat was zegt de politie niet.

Het was niet die van Mohammed, de jongen was volgens de politie waarschijnlijk niet het doelwit. De politie onderzoekt de rol van de andere neergeschoten man, de 19-jarige Gianni, een bekende van de politie, die eind november al een keer is neergeschoten. Hij zou het doelwit kunnen zijn geweest.

Zie de voorgaande berichten:

Krijgt doelwit aanslag Amsterdam gebiedsverbod?

BMW was vluchtauto na aanslag Amsterdam (UPDATE)

Man aangehouden op Wittenburg (UPDATE)

Dode en twee gewonden bij schietpartij Amsterdam (UPDATE9)