Vluchtauto liquidatie Hellevoetsluis gevonden

De politie heeft de vermoedelijke vluchtauto van de dodelijke schietpartij op Tweede Kerstdag in Hellevoetsluis aangetroffen. Op maandag 26 december werden twee mannen van 22 en 29 jaar in de Zuid-Hollandse plaats dood geschoten. Het gaat vermoedelijk om een vete tussen twee Antilliaanse families.

De slachtoffers waren op visite in een woning aan de Branding. De politie startte meteen een groot onderzoek.

Dodge Ram

Getuigen zagen vlak na de schietpartij een zwarte Dodge Ram wegrijden. Deze auto werd gisteren op het Pieter Postplein in Hellevoetsluis aangetroffen. De auto is door de politie weggetakeld en zal op sporen worden onderzocht.

Zoektocht

Ondertussen wordt de zoektocht voortgezet naar drie mannen die in ieder geval betrokken zijn geweest bij het schietincident. Daarbij worden alle mogelijke verblijfplaatsen van het drietal meegenomen. Daarnaast roept de politie getuigen nogmaals op zich te melden, alle informatie is welkom.

Gelokt

De politie heeft drie daders op het oog; deze staan inmiddels internationaal gesignaleerd. Volgens buurtbewoners was er al enige tijd ruzie tussen twee families, die escaleerde. De twee Antilliaanse mannen vierden kerst bij hun familie, toen ze rond zes uur naar buiten werden gelokt. Om de hoek werd het tweetal opgewacht door de drie mannen, waarna ze werden beschoten. Vermoedelijk horen de drie bij een rivaliserende Antilliaanse familie met wie al jaren een conflict was.


Zie ook:

Twee doden bij schietpartij Hellevoetsluis