Vluchtauto Martha-moord in beeld

De politie heeft een foto verspreid van de vluchtauto die zou zijn gebruikt bij de moord op de Gwenette Martha (40), die op 22 mei op de Amsterdamseweg in Amstelveen is doodgeschoten. De politie zegt dat getuigen spraken van drie of meer daders, die in het zwart gekleed waren en gezichtsbedekking droegen. Na de liquidatie zijn de schutters in een donkergekleurde BMW, een 3 of 5 serie, met hoge snelheid over de Amsterdamseweg weggereden richting Amsterdam. Er is geen kenteken vastgesteld. 

Rood licht

Op camerabeelden is te zien dat de vluchtauto bij het kruispunt met de Kalfjeslaan met hoge snelheid door het rode verkeerslicht reed. Ter hoogte van café 1890 haalde hij een auto links in. Rond half elf werd een brandende BMW aangetroffen op de Venserweg in Diemen. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit de vluchtauto moet zijn. Het is niet zeker of die auto dezelfde auto is die is op de Amstelveense weg is gezien. 

Opvallend

De daders wisten mogelijk dat Martha naar shoarma-zaak Rooz zou gaan. Circa een uur voor de liquidatie hebben buurtbewoners in de Barend van Doornweerdelaan vijf mannen zien lopen die zich opvallend gedroegen. Ze liepen rechtsaf de Catarina van Clevelaan op.

Getuigen

De politie is dringend op zoek naar getuigen die de vluchtende daders of de vluchtauto hebben gezien. Er waren op het moment van de vlucht veel mensen op weg richting Amstelveen, met auto's, scooters, fietsen en lopend. Ook passagiers in een Connexion kunnen iets hebben gezien. De politie vermoedt dat er ook mensen zijn geweest die ten tijde van de schietpartij op het terras van Rooz hebben gezeten en die nog niet met de politie hebben gesproken.