Vluchtende auto botst frontaal op politieauto

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een vluchtende automobilist op de Rotterdamse Ring A20 frontaal op een politieauto gebotst. De auto reed met ongeveer 185 km per uur over de A20 om vervolgens na het negeren van een stopteken al spookrijdend frontaal tegen een politieauto te botsen op het Kleinpolderplein.

De auto viel die nacht rond 02.00 op bij politiemensen die over de Brienenoordbrug reden. De snelheid was een stuk hoger dan was toegestaan. Na het geven van een volgteken in de vorm van de rode letters “politie volgen” leek het even alsof de bestuurder daar gehoor aan gaf. Totdat de afslag St. Franciscus naderde, daar draaide de Golf opeens weer de A20 richting Hoek van Holland op. Agenten zagen kans om via de rotonde meteen weer in te voegen op diezelfde A20. Op het Kleinpolderplein ging de achtervolging door en remde het voertuig opeens heel krachtig en draaide het stuur om waardoor ze tegen de richting in reden en frontaal tegen de politieauto knalden.

De vier inzittenden stapten uit en probeerden weg te rennen maar politiemensen sloegen de vier in de boeien. Iedereen is nagekeken door ambulancepersoneel, men hield er slechts lichte kneuzingen aan over.

In de auto lag een grote fles met lachgas en een flink geldbedrag waar de verdachten geen goede verklaring voor hadden. Drie van de vier mannen zijn na een dag verhoor weer vrij gelaten. De bestuurder, is een man van 35 jaar uit Den Bosch. Hij zit nog vast omdat hij wordt verdacht van poging tot doodslag.