Vluchtende crimineel klaagt politie aan

Luciano D., die vorige week in Amsterdam werd geraakt door een politiekogel toen hij probeerde te ontkomen, heeft aangifte gedaan tegen de politie. Dat heeft zijn advocaat gezegd tegen de regionale zender AT5.

De 18-jarige Luciano D. zat vorige week met drie andere mannen in een auto die aan de kant werd gezet door de politie. Vermoedelijk had een van hen een vuurwapen bij zich. Agenten vroegen de mannen om uit te stappen. Toen zij daar geen gehoor aan gaven, werden er waarschuwingsschoten gelost op de motorkap van de auto. Beelden van de mislukte arrestatie verschenen op internet.

Kelvin Muïs on Twitter

Waarschuwingsschot

Enkele dagen later werd Luciano D. alsof gearresteerd. Volgens de advocaat had er ook op een andere manier geschoten kunnen worden. ,,Hij had ook op de banden kunnen schieten, hij had eerst een waarschuwingsschot kunnen lossen, hij had in ieder geval moeten zeggen dat hij van plan was om de te gaan schieten. Al die dingen zijn niet gebeurd en ik denk dat dat maakt dat de agent ook niet proportioneel heeft gehandeld.”

Jeugd-TBS

Op het moment van de aanhouding was Luciano D. al voortvluchtig. Hij heeft jeugd-tbs opgelegd gekregen vanwege bedreiging en poging tot een gewapende overval. Eind vorig jaar kreeg hij begeleid verlof voor een begrafenis, waarbij hij ontsnapte. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de schietpartij.

Zie ook:

Bizarre ontsnapping na schietpartij (video)